top of page

De eerste bruiloft van 2022: Een hele bijzondere!

Bijgewerkt op: 4 jan. 2023

Het beloofd een prachtige dag te worden. Er is goed weer voorspeld en het zonnetje schijnt. Vandaag is de trouwdag van Marjolein & Michiel. Een hele bijzondere dag voor het bruidspaar maar ook voor mijzelf. Ik ben zowel gast als trouwfotograaf. Dit is mijn eerste bruiloft van het jaar en ik heb er onwijs veel zin in!

Trouwfotograaf trouwen ede bruiloft
De dag begint met een fijne lunch bij Boerderij (theehuis) Hoekelum in Bennekom, samen met de kinderen een aanhang van M&M. Er worden al wat dingen doorgesproken en er wordt veel gelachen. Zenuwen? Volgen mij zijn deze niet aanwezig bij het bruidspaar. Alles is vrij ontspannen en ieder een heeft veel zin in deze mooie dag.Trouwfotograaf trouwen ede bruiloft
Na de heerlijke lunch is er een kleine ‘’ceremonie’’ met de trouwambtenaar met het huidige administratie werk. Zoals het bruidspaar zelf zegt ‘’het tekenen is een formaliteit, echt trouwen dat doen we pas straks als iedereen er is’’. Ook geen kus na het tekenen? Nee die bewaren ze tot de ‘’echte ceremonie’’ omringt door alle vrienden en familie.
Wanneer de gasten arriveren worden er foto’s gemaakt met een polaroidcamera. Deze foto’s kunnen de gasten in het gastenboek plakken en er wat leuks bijschrijven. Het gastenboek ziet er prachtig uit. Handgemaakt door de ceremoniemeester met de namen van het bruidspaar in hout gegraveerd.
De gasten borrelen wat en het bruidspaar mengt zich gezellig tussen de menigte. Maar zie ik daar toch wat zenuwen bij de bruidegom?

De ceremonie wordt geleid door een goede vriend van het bruidspaar. Er worden mooie woorden gesproken. Het bruidspaar straalt. Zodra zij hun geloftes uitspreken zie je de ontroering/emotie op hun gezicht. Sommige gasten kunnen het niet droog houden.


Als het tijd is voor het ja-woord staat iemand op bij de vraag ‘
’Heeft er iemand bezwaar’’. Oh oh wat nu?!. Het is een van de beste vriendinnen van de bruid ze staat erop om even iets te verduidelijken. ‘ ’Hey Michiel, heel leuk dat trouwen maar ik wil wel even kortsluiten dat Marjolein gewoon met ons meegaat op meidenvakantie’’. Er wordt hard gelachen uiteraard mag Marjolein gewoon mee op meiden vakantie. Nu dit duidelijk is kunnen we eindelijk door naar… Het ja-woord en natuurlijk DE KUS!


YES NU IS HET OFFICIEEL: ZE ZIJN GETROUWD.

Die kus wordt nog vaker herhaald die dag.

Dan is het tijd voor champagne en uiteraard taart!
Het bruidspaar wordt gefeliciteerd en er volgen veel speeches, de ene mooier dan de andere met veel lieve woorden en prachtige verhalen met ontroering. Zelfs ik laat een traantje..
Door de vele speeches is er op dat moment geen tijd voor groepsfoto’s. Deze volgen na het heerlijke buffet die verzorgd is door de locatie zelf. Na het dessert zijn er nog een aantal speeches. Zo hebben de vriendinnen van Marjolein een heus spandoek gemaakt.


Dan is het tijd voor het feest! Het bruidspaar doet een openingsdans en daarna mogen de voetjes van de vloer. Er wordt flink gedanst en gefeest tot laat in de uurtjes..


Het was geweldige dag. Ik voel mij enorm vereerd dat ik dit voor jullie mocht vastleggen lieve Marjolein en Michiel. Ik hoop dat jullie de foto’s zullen koesteren en de herinneringen bewaren in jullie hart.
Comments


bottom of page