top of page

bruiloft fleur & Arthur,

Bijgewerkt op: 4 jan.

4 september 2022, is eindelijk de bruiloft van Fleur & Arthur. Ik werk samen met videograaf Willemijne, @Fijne_klik met wie ik samen de level up volg bij Sunfield Academy. Supergezellig!


De dag begint in het mooie Utrecht. Een thuiswedstrijd, dus ik kan met de bus. Zodra ik binnen kom zit Fleur al in de haar & de make up.Fleur en Arthur wonen in een prachtig monumentaal pand in het centrum van Utrecht. Het appartement heeft prachtige oude ramen en het licht valt zo mooi naar binnen.


bruiloft trouwjurk utrecht say yes to the dress

Arthur kleedt zich boven om en wordt geassisteerd door Fleurs tweelingbroer en zijn man. Zij kunnen een bowtie (vlinderdasje) strikken. Die hulp kan Arthur goed gebruiken. Ik kan helemaal losgaan met het schieten van detailfoto’s want ze hebben alles klaargelegd.
Fleur wordt geholpen door haar moeder. Zij heeft de eer om de vele knoopjes van de jurk dicht te maken. De jurk is prachtig en komt van Botiek de bruid . Ook heeft Fleur een prachtige ketting with something blue
Zodra het bruidspaar beiden helemaal ready zijn, is het tijd voor de first look. Spannend!

Dit doen we buiten op straat. Wauw, wauw, wauw, dit levert hele mooie beelden op. De emotie en echtheid, maar ook de locatie van de stad, zijn mega tof.


Daarna maken we een aantal foto’s aan de Nieuwe Gracht en terwijl we rondwandelen door de staten van Utrecht. I love it!
Arthurs vader heeft zijn oldtimer mee die voldoet aan alle eisen voor een trouwauto. Het bruidspaar rijdt richting de trouwlocatie en Willemijne en ik karren er achteraan.

De bruiloft vindt plaats bij de Stayokay in Rhijnauwen. Een mooi natuurgebied nabij Utrecht. We doen daar nog een korte loveshoot, want de eerste gasten arriveren al snel.
De ceremonie vindt plaats is in de Stayokay. Zodra alle gasten er zijn, zoeken zij een mooi plekje. Het is een kleine ruimte, waardoor je als fotograaf of videograaf niet veel kunt bewegen. Best wel een opgave, want je wilt niet telkens voor de gasten lopen. Altijd fijn om achteraf te horen dat dit niet het geval was en je zo goed als onzichtbaar was, top! De ruimte ziet er prachtige gedecoreerd uit! De versiering aan de lampen is gemaakt door een speciaal familielid.Vandaag geen bloemenmeisje maar een knappe bloemenman die de rozenblaadjes strooit! Arthur en zijn moeder maken als eerste hun entree. Daarna komt Fleur aan de arm van haar vader..


Fleurs tante leidt de ceremonie en doet dit volledig in het Engels, want er zijn een aantal internationale gasten aanwezig. Totaal geen probleem voor het bruidspaar omdat zij veel reizen maken door de VS. Het bruidspaar ziet er prachtig uit en als zij hun geloftes naar elkaar uitspreken ontstaan er mooie emoties op hun gezicht en de gezichten van de gasten. Vele “aawh”-momentjes komen voorbij. Dan is het tijd om Fleur en Arthur in de echt te verbinden, dit is ook traditioneel in het Engels “repeat after me”. Je kent het wel uit films… maar oh, zo leuk!Daarna volgt de kus!

They are finally married!


Buiten staat iedereen klaar in een erehaag. Met een glas champagne en een bellenblaas! Na het proosten is het tijd voor felicitaties en ontspanning voor het bruidspaar. Er wordt gezellig geborreld en er is livemuziek.Er vinden mooie emotionele speeches plaats, zoals die van Fleur haar tweelingbroer. De vriendinnen van Fleur hebben een heus spel gemaakt: His or Her’s. Zo leuk!Ik maak tussendoor nog groepsfoto’s én later volgt de taart. De lat ligt hoog, want de bruid heeft meerdere keren verteld dat dit het lekkerste taartje(s) EVER zijn. En ik kan je eerlijk vertellen, dat was zeker niet gelogen. Je kunt ze kopen bij Bond en Smolders in Utrecht.
Binnen staat een photobooth van @Fotoshootoplocatie waar gasten zelf op de foto kunnen. De styling is echt top. De gasten plakken de foto's in het gastenboek en kunnen ze meenemen naar huis. Ook gaan we nog samen met het bruidspaar op de foto. Say cheese! De cadeautafel is helemaal in Amerikaanse stijl versierd.
Aan het eind van de borrel maken we nog een aantal foto’s met het bruidspaar. Terwijl het diner wordt klaargemaakt, vertrekken de eerste gasten.

De gasten mogen een fortune cookie meenemen. Het bruidspaar heeft ervoor gekozen om het geld dat ze wilde gebruiken voor de bedankcadeautjes te doneren aan een goed doel! Een heel goed idee, want in de praktijk blijkt dat er vaak niet veel meer wordt gedaan met bedankcadeautjes.
De tafels voor het diner zijn mooi gedekt en er verschijnen heerlijke gerechten op tafel. Alles in Italiaanse stijl. Het bruidspaar geniet en begint aan het heerlijke diner. Willemijne en ik bedanken Fleur en Arthur en keren huiswaarts. Het was een feestje om samen te werken met @fijneklik.Het was een mooie dag en ik heb enorm genoten van dit prachtige bruidspaar.


Trouwen bruiloft utrecht trouwfotograaf zeist trouwjurk

bottom of page