top of page

Hoe kies je nu een trouwfotograaf die bij jullie past?

Er komt een hoop kijken bij het plannen van een bruiloft. Op 27 augustus 2020 ben ik zelf getrouwd, dus ik kan erover meepraten. Welke datum wordt het? Wat wordt de trouwlocatie? Wie nodig je wel of niet uit? Welke jurk (of welk pak!) kies je? En natuurlijk… Wie gaat de grote dag fotograferen?


Bij die laatste vraag hoop ik jullie – met mijn ervaring als bruid én trouwfotograafte helpen. Er zijn namelijk zo veel trouwfotografen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe kies je nu een trouwfotograaf die bij jullie past?


Trouwfotograaf

Wat betekenen foto’s voor jullie?


Om bij de juiste match uit te komen, is het belangrijk dat jullie goed nadenken over welke waarde jullie hechten aan foto’s. Willen jullie een trouwfotograaf omdat het er nu eenmaal bij hoort, of omdat foto’s een speciale betekenis voor jullie hebben? Zijn het voor jullie bijzondere herinneringen die jullie er op elk moment bij willen kunnen pakken? Of doen jullie achteraf eigenlijk niets met deze beelden?


Trouwen is een investering voor het leven. Waarom zou je dan willen bezuinigen op een van de belangrijkste onderdelen van je bruiloft? Je trouwt immers maar 1 keer toch?


Foto's zijn tastbare herinneringen die voor het leven vastgelegd zijn. Hoe mooi dat je deze er altijd bij kan pakken en kan bekijken. Bij mijn pakketten zit standaard een album. Juist omdat ik de waarde zie van prints. De beelden komen tot leven en dat voel je. De blijdschap in de ogen van bruidsparen die voor de eerste keer hun trouwfoto's zien. Kippenvel! Dit is waarom ik dit werk met liefde doe!Een trouwdag gaat zo snel voorbij. Hoe mooi dat je deze telkens opnieuw kan beleven aan de hand van foto's. Je jezelf afvraagt ''wanneer was dat?'' of ''was jij daar ook bij?''.

Het belangrijkst is dat jullie volop genieten van jullie trouwdag. en jullie je geen zorgen hoeft te maken of de foto's. Als je een goede klik hebt met je trouwfotograaf, weet je gewoon dat het goed komt.


Het trouwalbum van mijn man en mij is ons zo ontzettend waardevol, dat was zeker de investering waard. Want laten we eerlijk zijn: zo’n album kost best wel wat. Maar ik kan beamen dat je na je trouwdag blij bent dat je deze beelden in een album hebt. Naar mate de jaren verstrijken, gaan jullie trouwfoto's veel meer waarde krijgen dan dat je in eerste instantie zou hebben gedacht. De grote dag zelf vliegt namelijk zo voorbij. Maar de foto's in het album laten herinneringen opnieuw tot leven komen.


Mijn tip: Denk dus niet alleen na over de sfeer en stijl van jullie foto’s, maar ga ook na waarom jullie foto’s willen en wat jullie achteraf met de foto’s gaan doen. Samen komen jullie daar wel uit, right?In 5 stappen de trouwfotograaf die bij jullie past


1. Kijk op Pinterest en Instagram en vind een stijl die past bij jullie smaak

2. Stuur trouwfotografen die jullie aanspreken een berichtje, bekijk hun website/portfolio/socialmedia en vraag hun trouwbrochure op. Bepaal op basis van deze informatie wie er bovenaan jullie lijstje staat. Je kunt ook vragen of je een recente preview van een bruiloft mag zien.

3. Plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in met een trouwfotograaf die bovenaan jullie lijstje staat

4. Kijk of het klikt tussen jullie en de fotograaf. Luistert hij of zij naar jullie verhaal en spreekt zijn of haar werkwijze jullie aan? Goed nieuws, dan hebben jullie een match! 5. Laat het de andere fotografen met wie je contact hebt gehad, even weten dat je al trouwfotograaf hebt gevonden


Zodra er een match is, kan het plannen beginnen. Ik doe dat door de wensen van het bruidspaar te bespreken en alle mogelijke details uit te vragen. Welke momenten van de grote dag mogen er worden vastgelegd? Hoelang willen jullie dat ik aanwezig ben? Samen maken we dan een plan voor de bruiloft. Na de kennismaking sta ik regelmatig in contact met mijn bruidsparen en sta ik voor ze klaar als ze vragen hebben. Ik word graag meegenomen in de aanloop naar de bruiloft en vind het onder andere leuk om te horen of de bruid haar droomjurk heeft gevonden. Appjes van enthousiaste bruidegoms in hun pak zie ik natuurlijk ook graag voorbijkomen. En misschien wel het allerbelangrijkst: hoe smaakt de bruidstaart?Geen reden voor zenuwen

Sommige bruidsparen vinden het spannend om op de foto te gaan. Dat is natuurlijk helemaal niet nodig. Maar zijn jullie toch wat zenuwachtig? Dan kan ik jullie aanraden om vooraf een pre-weddingshoot te doen. Zo leren jullie mijn werkwijze alvast kennen en kunnen jullie wennen aan het voor de lens staan. Ik beloof dat het echt niet zo ongemakkelijk is als jullie misschien wel denken. Door middel van leuke opdrachtjes en veel beweging (misschien zelfs een klein dansje) zet ik jullie lekker aan het werk en breek ik het ijs. Zo krijg je mooie pure en spontane beelden. Mijn pre-weddingshoot is met 20% korting te boeken als jullie mij boeken als trouwfotograaf. En: de foto’s van deze shoot kunnen jullie vervolgens gebruiken voor jullie save the date of uitnodiging. Hoe leuk is dat?


En, heb ik jullie op weg kunnen helpen in jullie zoektocht naar een geschikte bruidsfotograaf?


Laat het me vooral weten! Binnenkort zal ik een blog delen over mijn eigen bruiloft en welke leveranciers wij hadden om onze perfecte trouwdag te realiseren.Comments


bottom of page